baby 3 weeks +

Normal ke baby 3 weeks + meragam dlm tgh malam?

baby 3 weeks +
204 Balas

saya rasa normal, sis.. dr hari ke 5 hingga ke 23 anak saya pon mcm tu.. panda kami laki bini.. kesabaranasa tu Allah hampir tipis setipis bawang dah.. hahaha.. tapi masuk hari ke 24 nampaknya dah kurg sikit.. baby tdo 2 jam, 2 jam.. dpatlah lelap kejap..

Anak saya pula meragam sebab kena gangguan hmm. Suami buka je surah ruqyah. Lagi meronta2 dia. Letak bawang putih minyak lada hitam campurkan. Letak kat sendi2 dia. Telinga dia. Baby2 ta bole bau wangi. Benda ta suka. Alhmdulillah skrg susu je trus tidur.

saya allahmdulillah hari ketiga je dia meragam . ni dah 27 hari sy pantng . sy tidurkn die pkul8 , setiap dua jam sy pakse bngun bg susu . sedawakan . kdng terlajak lena laki bini lupa kasi anak susu . biase baby bangun pkul 3 and pkul 6 nk susu .

Agknya bnd ni nrml lah ya memndgkn sy pn tgh alami bnd ni skrg. Igt mse ank frst je hadap bnd ni sbb dia high need bby. Tp yg kedua ni pn blh thn jugk wlupn kurg dr abgnya dlu tp ni pn ad jugk meragamnya. Mcm dia x selesa padahl sume dh cuba

alhamdulillah baby sy tak meragam..senang nak jaga dia..bangun malam cuma bg susu dan tukar pampers je..skrg nie dia tau kalau kita tak de dengan dia..siang jarang nk tido asyik nk ajak main je..alhamdulilah mudah nk jaga

4y ago

sama lah 😂

sama la sis.. anak sy 26 week.. kemarin boleh bantai berjaga malm .. base elok tido sampaikan nenek dia minta air penawar kot2 terkene🤣 tp tade pape pun .. bila letak menangis nk dodoi je sampai lembik tangan dibuatnya 🤣🤣

sama sis..anak saya suka tidur sebelah susu ibu..kadang jenuh juga tgn pegang..simpan kat tilam mengamuk..bawa susu n pegang baru tidur..sabar yer ibu ibu moment ni kita akn rindu nanti kalau anak da besar.. first time be a mom

Saya pun ada macam tu masa anak masuk 14 hari. Rupanya nak mengempeng baru lena. Sekarang dah okay balik berjaga bila nak susu sahaja. Orang kata kalau anak banyak akal kita pun kena banyak akal untuk sama sama dengan baby.

Normal.. Saya masa mula2 je bergelut sikit sbb baby bgon mlm.. Lepas semnggu, siang hari sy kcau dia.. Xnk bg dia tido lena sgt. Hasilnya, mlm mmg dia x meragam.. Dia cuma bangun 1x utk pempers & susu.. 😊

4y ago

Dlm masa umor 1 minggu sy dah strt kacau2 baby tido siang.. Jd mlm blh tido ngn aman.. 🤣 Lgpon kalau baby byk tido nanti kuning naik.. Tu y sy sllu kacau..

Normal sis. Peralihan dari alam rahim ke alam dunia. Kena banyak sabar. Kadang2 tak tau nak buat apa sampai kita pun ikut nangis sekali dengan baby. Huhu