normal ke?

normal ke baby 2 bulan ade kahak? tapi batuk takda pon dgr bunyi kahak tu.. #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

6 Balas

For now awak pantau n keep letak garlic balm or minyak telon. Bunyi kahak for babies Baru lahir until 4m it’s normal Sbb hospital skrg da xbuat sedut kahak/lendir baby masa lahir(dulu ada buat).. time tido mesti akan ada bunyi. Same goes to my 2nd baby. 1st,2nd day, lendir Tersangkut Kat tekak, xtau pun hospital da tak sedut..panic panggil nurse, kena Marah ckp xsendawakan, padahal susu badan xda. Rupanya lendir n baby tersedak. Bila da discharged, kena covid pulak, tanya pakar Sbb Risau paru2,xray xda apa pun. Now da nak masuk 3m, bunyi2 tu da auto hilang. Xsedar pun Bila hilang. Kalau 5m still ada, Baru awak concern

Normal sis.sy brapa kali bawa g klinik sbb risau ,tpi time tdur je bunyi kahak n hidung dia mcm sumbat. bila bangun dah xde . Dr ckp time tidur tu baby tak pandai nak telan liur mcm kita dewasa.jadi lendir tu bertakung tu yg ada bunyi . nnti masuk 4bulan akan hilang sndiri.. sy Dr sruh beli sterima spray yg gambar dolipne tu. tiap kali sblum tdur sy spray kat hidung pastu sedut lendir2 tu.. tiap kali dgar bunyi kahak spray n sedut je . spaya baby selesa ..

Yang bunyi kat hidung tu ka..kalau yg tu baby saya dari lahir sampai 3bulan baru hilang ..bunyi srok srokk kat idung tu..doc kata normal ..

1y ago

yg bunyi kt hidung kroh2 tu sy tau tu normal.. ni bunyi mcm kt dlm mulut bila dia merengek. sendawakan dia ada keliar lendir kahak tu. tp dia tak batuk. selesema pun tak. ada sekali tu dia tersedak masa susu dia batukkn tkde lak dgr bunyi kahak.. heran jgk

anak sy pun bunyi mcm ada kahak.. tp batuk selesema tak pun..baby pun 2 bulan jgk.. anak sis mcm mana..? da ok ke?

hi mummy, mummy dgr bunyi kahak di hidung ke ? kdang kdang bukn kahak, tapi lendir baby,

1y ago

bukan yg tu..yg kroh2 tu sy tau tu normal. tp kahak ni bunyi dri mulut dia.. lepas sy sendawakan dia ada keluar kahak tu lendir..

sapu minyak telon Di dada, belakang baby