baby nangis

normal ke atau sy yg masalah🥲 saya seorang ibu tunggal dan tinggal bersama ibu bapa dan kalau baby saya menangis kuat or x henti sebab dia jenis nangis habiskan dlu baru menyusu so kdg sy rasa stress kadang marah gak ngan anak rsa mcm nak teriak pun ada.. tp kuatkan diri je🥹 klu nak ckp meroyan or tekanan brsalin pn x pula kn sb baby dah 6 bulan atau masi boleh berlaku lg?kdg sy rasa mrah sgt rasa nak pkul pn ade .. tp sy x buat la mcm kuat kan mental cuma perasaan tu je ada mcm tu.. sy syg anak sya . ada any tips utk kurangkan rasa mrh tu x atau rsa yg mcm tu? #pleasehelp tknk berterusan sehingga anak mmbesar..

14 Balas

Baby awk jenis kolic ni. Awk follow fb/ig baby languange ada ajar cara tenangkn baby. Byk awk boleh belajar kt situ. Moga awk sabar n kuat ye.. baby ni kene pujuk dlu

8mo ago

sbenarnya x bby sy mmg mcmtu i mean i mnta tips utk agar x mrh ngan anak sb sy tau juga bby normal klu nk ngis2 ,and sy cuma nak tau ad x juga ibu2 mcm ni yg x boleh kawal emosi apa smua.. sb x nak bterusan mrh bby 🥹and nak tau mcm mna ibu2 handle emosi kpd yg prna mcm ni.. but thnks for ur answer😊🙏🏻

Cuba tukar position dia duduk ke atau yg atas tangan mcm superman tu. Or even try bg dia puting fake tu. Works wonders.

8mo ago

Anak TT dah 6bulan i think berat sangat dah kot nak buat position gitu sis

awk burnout ni. jumpa dktr and dptkn terapi dan nasihat

postpartum ni jangan main2..