due date 16/10

normal ke 34weeks 3days asyik nak berak n kencing je .. tp tk bnyk pon kalau kencing or berak tu .. pastu perut selalu mengeras .. nk tido malam tk selesa .. kejap pusing kiri kejap pusing kanan .. sbb kalau 1 posisi je perut rasa sakit sgt . ade tak ibu2 yg rasa sama mcm saya ?? .. #firstmom #pleasehelp #ingintahu

15 Balas

sama dgn sy due...16/10. sy perut tk mengeras baby cuma malas tendang ja dia gerak² mcm beralun air 😅 ,kalau tidur malam memang tk boleh kejap kiri kejap kanan sbb tk selesa. tengah² malam slalu bngun kencing sekali atau 2x. sy pun first mom..bdn kecik ja tp naik mendadak time preggy ni 15kg naik. dari 38kg. disebabkn mlm tk boleh tdor lena setiap kali cek BP,memang tinggi gila. alhamdulillah buat masa skrng tk kena pksa branak awal,btw sy ada GDM on DC. babyboy 😁

2y ago

sy 3x scan,setiap kali scan mesti nampak burung dulu 😅 masuk 33w scan dh tk nampak..harap² keluar sama dgn apa yg kita tahu,bnyk brng wrna biru ni😁

saya due 27/10 tpi baby gerak smooth je mungkin sebab saya tengah batuk selesema dah sebulan cuma lepas saya consume syrup batuk yang kk bagi dia terus kurang gerak risau laa saya.. bangun malam kencing tu biasa tidur kiri kanan tak kena tu pon biasa dah cuma risau laa baby ni kenapa ye agak2 saya dah 1 bulan kk tak check baby kan tak boleh masuk dalam batuk selesema doktor luar check macam taik ala kadar gitu je kita ni risau baby 😢

samaaa. sy 35w pn cmtu. perut selalu mengeras². kerap kencing je. tido pn xlena kdg rasa bile ke kiri cm ade gerak² perut tmpat kita baring tu.. risau plak tetindih tangan dia ke ape 😂 galih seblah sblah kanan pun gitu risau tesepit jari ke ape ke. sudahnye taktau dah nk tido belah mana. dah la nak alih posisi sakit sgt area pubic ni. betabah je la mumy². moga dipermudahkan smua.

Hai. Saya due pon 16/10. Ye kerap berak n kerap kencing walaupun pundi tak penuh hehe. Baby pon selalu mengeras. Tidur pon tak selesa dah rasa sakit2 cramp tapi perut takde la besar mana. Hee. Semoga kita dimurahkan waktu bersalin nanti 🥰

sy pn ada rasa mcm tu jugak.. sy due 14/10.. xapa.. just enjoy ja moment ni. Anggap ujian ja xlena tidur, xselesa apa semua. Xlama lagi kita smua akan jumpa baby😍 smoga d prmudahkn urusan bersalin ya

2y ago

sama due date kitaaa!

Due sama dan sy pun rasa benda yg sama. Normal lah kot baby dah makin besar. Takpe sis, sikit je lagi. Nanti dah jumpa baby hilang dah semua tu🥰 Semoga dipermudahkan🤲🏼

2y ago

tq sis .. semoga urusan sis dipermudahkan jugak .. aamiin 🥰

saya pulak kalau tido mengiring kiri dgn kanan perut rasa sakit sangat2 rasa berat pastu terus mengeras. saya cuma boleh tido trlentang je time ni la baru dia nak kick sana sini 😌😌

salam sume due sy 13/10...norml ke rse sakit sngt dicelah kelengkang dn bwh prt...mula2 dri duduk nk bgn berjln rse sakit sngt...mse first bby xla rse sakit smpai mcm ni.. #secondbaby

2y ago

sy skarang 2nd baby pn mengalami situasi sama cm awk. dokter kata tu tulang pubic kita dia meregang..ada org sakit biasa je ade yg sakit sgt. sy 1st baby pn xsakit cmni. nak baring tukar posisi, bangun dr baring smua sakit kan.. awk berapa week dah?

sy due 28/10...dah kerap mengeras,rasa sakit perut mcm nak berak tp bukan jgk nak berak...skrg baru 33week

2y ago

sama due kita...hihii

best nya asyik berak ..sya skrg 31w tp still sembelit wlaupun bnyk dh buah mkan 😂 ada berak pun skli je tu pun dlam 2hari

2y ago

hehe sye pon ade jgk sembelit dulu .. skrg je makin kerap berak tp tk bnyk .. skit2 je .. sis try minom air masak bnyk2 .. sye air masak biasa sye tk bole mnom .. nnti muntah .. sye sejukkan air masak tu dlm peti .. baru boleh mnom bnyk .. asalkan ade jgk mnom air masak 🤣