Kurang gerak

Normal ke 24minggu baby kurang gerak? Sbb before2 ni, baby selalu gerak aktif sampai xselesa sy rasa. #firstbaby

4 Balas

sy pun ada juga rasa mcmtu. tp bila sy baring, sy cuba gerak² kan perut smbil panggil² dia. sy pusing kiri kanan. xlama tu dia tendang kuat, lepastu dia ketuk² nonstop smpai sy xselesa. rasanya dia tido la tadi, marah la tu terbangun 🤭 dia ada masa² tido dia da skrg, sy selalu siang² dia tido, nanti malam dia aktif smpai sy xdpt tido pla 🥲

11mo ago

awak , kita sama . siang tknk gerak . malam kemain dia . kdg siang dia aktif ..malam dia senyap je . pernah dia aktif malam smpai sy nk tidur pun dia mnendang2 je hahahha

Biasa nya kalau kandungan bawah 28minggu . Mmg misi tak layan . Sebb masih banyak ruang bby dlm tu. Sy dlu pun mcm awak juga . Rasa risau sgt . Dlm seminggu tu . Mesti sehari bby buat perangai gerak kurang . Dia banyak tidur masa tu . Masuk minggu 28 inshallah awak akan rasa bby kick dgn kuat . Doa banyak2

Hari tu masa 24 weeks pun ada sekali tu baby saya tak gerak sangat. Saya risau betul sebab selalu dia active. Ramai yang kata tak apa sebab usia baby masih kecil dan suruh pergi scan swasta untuk kepastian. Tak pe awak pergi scan je jangan tunggu untuk sedapkan hati.

saya pun pernah rasa mcm ni & bila g klinik, doktor cakap normal je.. kalau dah 28minggu ke atas baru kena risau kalau bby kurang gerak