Tak rasa baby bergerak lagi

Hi normal ke 18 weeks tak rasa lagi baby gerak? Sebab ada yang kata 18 weeks dah rasa dh#advicepls #bantusharing

98 Balas

sy alhamdulilah 16w rase dh gerakan lembut. arini 18w 6d lg kerap bgerak. xpe nti checkup or scan insyaAllah baik2 aje. gamaknyer beby byk tido kot. xpn cer try minum ayo ais kalo bnasib baik beby akn kick2 tau hihihih

biasanya anak pertama mmg xdpt rasa lagi. tapi depending pd org jgk. sy dah anak kedua & skrg pon 18weeks. sy skrg da dpt rasa tendangan kecil & pergerakan baby sy dlm rahim ni. mungkin anak kedua kita akan lebih rasa sensitive.

yg rase 18 minggu tu biasanye dy dah pernah mengandung jadi sensitif terhadap gerak...kalau anak first biasa memang 20 week macam tu..jngan risau nanti jgha akan rasa sis

3y ago

btul..sy pun anak prtama skrg 18 mnggu, klu ayah dia ajak berbual rsa betul dia berpusing ikut suara tu..tapi senak jugala selalu..malam sangat aktif

Normal kot. Sbb sy 23weeks bru blh feel.. Biasa la anak prtama.. Kdang2 dia kick pun kita xprsan n xrasa.. Sbb dia kecil lg.. Skrg dh 33weeks.. Masyaallah dia punya tendangan dah mcm nk cari gaduh.. Trlalu aktif..

Samalah saya. Dah 18 weeks tapi tak rasa pn. Bile baba die usap perut mengeras je perut nih.. tapi tak dapat rasa tendangan or tumbukan ke. Sejenis kulit tebal susah sikit rasanya..

Klau anak sulung kadang kita tk perasan sgt dia gerak.. Lgipun 18w gerakkn dia sgt slow.. Paling tidak sehari sekali je dia gerak

3y ago

Betul tu. Dia gerak cuma kita je tak perasan. Sebab first time kan, tak tahu sangat. 😅 Kalau sibuk buat keje lagi la tak rasa dia gerak. Kalau duduk releks ada la rasa sikit-sikit. 😁

sama masih x rasa bby gerak..perut pn x mcm ibu preggy .sbb x npk ..suami tnya ngndung ke x?sbb perut sy jnis ke bsar sblum ngndung jnis kulit perut tbal .so x npk beza

rasa mcm x bape rasa sngt.. phm x mcm mana? 😅 rasa mcm ada benda bergerak tapi itu pon ssh nk dpt rasa tu.. perut pon kecik lagi. it's normal baby kecik lagi

Sy pn 18w x rs lg..wlwpn dh ank yg ke no6..

2y ago

sy hamil ank ke8 rasa tit tit jer.. x la kerap sgt.. tp dpt rasa ad seketul budak dkt dlm perut.. 😁

Atas perut kte gak..sy baby first..18 week dh kuat rasa..19 week ble letak tgn kt perut..dh bole rasa dia tolak2🤣🤣🤣..doc ckp sbb perut sy xde lemak.