Tak rasa baby bergerak lagi

Hi normal ke 18 weeks tak rasa lagi baby gerak? Sebab ada yang kata 18 weeks dah rasa dh#advicepls #bantusharing

98 Balas

sy kdng² rasa mcm ada gelombang, kdng bhgian tengah, kdng bhgian kiri, nurse ckp tu tnda dia gerak cuma xberapa nak rasa lah sbb kecik lagi kan..

Normal je.. atas org sy 16w dh gerak halus2… skrg pregnant 3rd bby 18w makin byk rasa… masa 2nd pregnancy 18w x rasa lg 19w bru rasa…

kalau ank first mybe 28mnggu mcmto bru rasa.. mcm saya 28mnggu bru rasa grakkan bby. 17mnggu mcmto rsa mcm jntik2 rsa sedu mcmto....

normal kalau x rasa...sbb pgerakn dia mcm rasa x rasa je...tp alhamdulillah sy da rasa n sometimes bole nmpk movement dia hahaha hppy

ikut pada bdn jgk cpt atau lmbt je rsa

4y ago

Tq info. Risau hehe ❤️

normal sis...baby gerak manja lagi..kkdg Kita pun sndri xperasan Kan .nak npk ketara gerak dlam 20 week ke atas .kick dia kuat sgt

sama cm saya . dah 18 weeks tpi tak rasa lagi baby gerak .

sy pun kdg2 je rsa tp tktahu baby ke perut yg mmulas hahahah tapi jgn risau normal je tu. kalau masuk 3rd baru kena jaga

saya tgh mengandung anak kedua alhamdulilah dah rase baby gerak aktif sgt , masa abg dia dulu lambat rase baby gerak .

sya baby first ni 18 weeks xrase lg baby gerak..masa 24 weeks bru strt rasa..skng dh 26 weeks aktif sgt dh ni...