uri kat bawah

normal ke 16 minggu uri kat bawah? and camna cara nak bagi uri kat atas balik? risau dibuatnya #seriusnanya #firstmom #ingintahu

6 Balas

bykkn bedrest..jgn buat kje2 berat..mcm 16 weeks ni awl lg..jd msih ada peluang tuk uri naik..mcm sy dlu pp type 3 bersalin ms 34 minggu... mcm sy dlu detect ms kandungan usia 26 week

Saya 16w juga. Masa check up saya tanya dr uri macam mana. Dr check uri kat bawah n normal kalau 16w. Nnti check balik bila 28w

awal lagi. sonographer saya kata normal, biasa akan naik sendiri. by 25w kalau tak naik jugak baru kena risau

sonographer saya haritu pun ckp awal lagi & uri boleh naik lagi. inshaallah jangan risau ye

Boleh tahu macam mana kita nak tau uri kat atas ke bawah ya? Kena pi check doctor ya?

1y ago

Waktu scan, doc tk pernah ckp ap ² pasal uri, means that okay la kan? Ke still kena tanya dulu?

16w uri mmg kat bwh lagi. Masih awal. Jangan risauuu 🫰🏻