bby 7 bln still tkmau mkn

normal ka bby tkmau mkn sy dh risau tkut berat tk ok ja ni 😢 ada x yg sama dgn bby sy ? first week masa 6 bln dia mkn pstu dh tkmau mcm2 mknn dh sy pelbagaikan tp still tkmau 😢 ada tips ka mmy2 ? sy first time mom . dia cuma nk mnum susu ja btw sy df anak

1 Balas

Dia taknak takpe sis. Jgn stress dulu. Baby still kena minum susu bawah setahun. Mungkin juga dia nak tumbuh gigi. Tgk sign kat dia ada tak tanda2 gatal gusi ke apa. Keep offering je buat masa ni kalau dia taknak jgn paksa sgt nanti dia pun takut kalau time makan. Bila dah jumpa yg dia suka inshaAllah dia akan makan.

4w ago

oky thnkyouu 🫶🏻 maybe lah sbb semua bnda dia nak bawak masuk mulut kecuali makanan 😂 tak sedap agaknya kot tpi klau nmpak org mkn dia excited sngt cuma dgn makanan dia ja tkmau tu yg pelik 🤣 tgk org mkn ja dia mesti nak tapi skarang kan puasa tk boleh nk join mkn skali 🫣