Muak Susu A. K. A Muntah Susu

Normal ka baby kerap muak Susu. Kadang2 tgh malam pukul 3 pagi baby muntah susu banyak sngat kenapa ye?? Siang ada jugak kerap jugak tapi muak sikit sikit. Kenapa yee. Tolong jawab mummy2 #17days #anakkedua

6 Balas

terlebih Susu kot..ank buah sy mcm tu..msuk wad dktor cek ckp bby telebih susu...bg susu ikut kperluan bby..lpas tu pstikan bby sendawa

Maybe overfeeding kot. Macam anak saya. Bila dah start solid food, dah takde muak.

4y ago

Betul. Sama jgak mcm bby sy. Kurangkan kuantiti susu tp bg setiap kali bby nak. Alhamdulillah, okay jea. skrg kuat mkn. susu bile nak tido jea. 9m17d

Sama anak saya jugak. Anak saya menyusu badan. Berumur 1bulan16hari.

Normal lagi2 kalau baby dalam hari

Bg sendawa kan baby lepas menyusu

Nk tny dy minum susu apa yer?