Suku kata 1y2m

Nk tnye korg. Anak sya 1y2m++. Blm ada suku kata. Kalau ada nk sumting,dia ambik tgn kte utk menunjukkan dia nk itu. Adakah masih dlm proses pmbljrn atau bagaimana? 🥲Kte risau🙏🏻

3 Balas

kena rajin bawa dia bercakap, bercakap dgn biasa. menyanyi. anak sya 1y2m , dh bole ckp sikit-ii klw nak minum dia kata nomnom, klw nak mkn dia kata mam, klw dia dgr lagu yg sllu sya mainkan dia ikut. sllu sya dgr kan dia lagu chuchu tv tu yg abjad abc tu , haa dia siap ikut nyanyi . n now dia dh pndai buka baju dan seluar sndiri also kadang pampers dia yg jenis pant tu pun dia dh pandai buka. nnti awak try dgn kerap makesure ajar dia lagi dan lagi tnpa bosan, dan selitkan doa everyday tau. tu cara sya la

2mo ago

ok sis🥰🥰

Kene kerap communicate dgn baby sis, mcm nak saya 1y2m jugak dah pandai cakap air, nak, panggil ibu, meow, tutup, purple, cat.. Saya beli buku utk first word jugak, so bila kita tunjuk imej tu dia dah kenal, cth kalau imej lembu, dia boleh sebut mooo.. Bersungguh2... Pastu saya beli wooden alphabet yang boleh pancing ikan...bila dia dapat pancing tu seronok tau, terus dia tepuk tgn tanda dah dapat.

ada masa lg tu. my toddler 1y7m baru dgr suku kata. keep practise dgn ank.

2mo ago

tq utk respon🫂