Berasa risau

Hi nk tnye brpe ya umr detect anak autism? Ank sy bila panggil kdg2 toleh kdg2 mcm tak layan buat biasa..lpstu kalau kita panggil dia, come suruh ikut kta brjalan dia pun ikut..umur bru 1thn belum pndai tepuk tgn dan lambai bye2zz #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

3 Balas

Teruskan kerap berkomunikasi 2 hala dgn anak dlm setiap aktiviti setiap hari; bangun tidur, mandi, pakai baju, bermain, makan, menyusu, riadah, Ms k, jemur kain. Mesti ada eye contact, sentuhan. Boleh follow pasal ni di medsos mcm FB Ruby Atika, Taufiq Razif dll lah. Seeloknya elakkan screen time hingga umur anak 2 tahun.

Nanti checkup anak 16 bulan akan buat M-Chart dengan doktor. Bagi saya normal awak. Awak teruskan je berkomunikasi dengan anak. Don't give up💪

Hii ibu boleh sy tau perkembangan ank ??