Normal baby newborn korang bgun susu brpa jam skali?

Nk tnya la, bby sy skrg umur 15hari.. dr day 1 dia masuk nicu sbb ibu gdm + jaundice. Total dkt nicu 8hri.. So kiranya baru 7 hari di rmh.. Rutin dia tiap 2jam stgh hingga 3jam dia akan bgun susu. Kira celik dia dlm masa sejam thrn tido balik.. normal x? Ke sbb dia dah terbiasa di kejut minum masa di nicu? Sbb rutin nicu 3jam skali baby akan di kejut utk minum susu.. So smpai balik rmh rutin dia begitu.. akan tersedar sendiri tiap 3 jam.. Penat jgk la klu mlm tu.. Saya rasa dia terikut rutin nicu la.. sbb ank adik saya belah mlm dia akan tido lama skit, then bru terjaga.. Lps tu, di sbbkan di nicu dia minum formula milk + direct bf. Smpai ke rmh dia gitu.. Mesti kena topup fm sbb dia mcm x puas bila bf even dah sejam bf dia ttp x boleh lena selagi dia x dpt formula milk.. Saya niat nk fully bf ank. Ye la sbb kewangan satu.. igt lps kuar nicu boleh je fully bf tp dia kejap2 jaga sbb x puas susu. Saya try pam cuma dpt 1oz je.. mcm mana nk kasi bnyak ye? Klu di nicu sukatan dia 2oz fm + bf ; bru boleh lena.. rutin berterusan smpai skrg ni..

13 Balas

normal shj.. budak kuning ibu harus menyusu kerap.. 1jam skli.. biar dia kencing berak kerap..

normal, mmg tiap 2-3jam sekali kena myusu.

normal tu sis...setiap 2jam menyusu...