Darah nifas lebih 60hari

Hi nk tnya , first time bersalin czer . Harini hari ke69 selepas bersalin tp darah masih warna terang merah kluar lgi sekjap byk kejap sikit . Normal ke ? Darah klua berserta sakit perut . Darah nifas lps bersalin xprnah off lebih dr 3hari . Nw keluar non stop #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Lebih 60 hari bukan nifas tu. hari ke 61 dan seterusnya dikira darah istihadoh / penyakit. Jumpa doktor untuk pengesahan ya. mandi hadas besar boleh dah, masa hari ke 60 tu.