Leaking air ketuban

Nk tny ni ke leaking air ketuban dah kelmarin dlu skali kluar, lpstu esokkan tkkeluar. harini keluar balik.. was2.. sy tknak oergi hospital lg takut kena tahan wad je.. preg 39w 3d #firstbaby #firstmom #ingintahu #bantusharing

Leaking air ketuban
8 Balas

kalau kena tahan wad pun kira dah matang dah baby 😅 skrg banyak kes ketubn leaking kering baby lemas kena emergncy czer. kalau mcm sy time 24 weeks ada suspect air ktuban leaking pun kne tahan wad 2 hari. ni awak dah nk due, mmg kne tahan la . tapi bgi sy, selamat je kan kalau awak mmg dah dkt hospital senang doctor nak pantau kalau air ketuban kurang ke apa? nak cnfirmkan itu air ketuban ke tak, doc akan masukkan muncung itik dan ambik sample dalam vagina. kalau setakat tgk mcmni tk boleh nk comfirmkan apa apa . sy pnah gi klinik swsta pun dorg tkleh cnfirmkan air ketuban atau bukan, kne scan dan test dari bawah .

Air ketuban biase keluar bnyk & sentiasa mengalir.. klu yg jenis leaking skit² x pasti la saya. Tp better serah diri. Biar pakar yg cek. Air ketuban kurang boleh bahayakan baby. 9bln kita bawa perut, takkan nk amik risiko kan lg pun baby dah matang da boleh bersalin da tu.. Adik saya 38w ketuban leaking, and sikit kene admit wad(swasta) selang sehari bersalin normal tnpa induce.. Saya plak ketuban pecah, melimpah bnyak gila, pkai diaper dewasa otw ke hstl pun masih keluar, mmg kuyup baju.

masa sy leaking air ketuban . air ktuban mgalir tak benti . jln pun dia still kluar . mastu sy 36w . p hosp . cek jln dah 2cm . nurse mmg kata kalau dah leaking air ktuban akn mgalir je. tak stop . scan pun bacaan air ketuban dah kurang masatu . esok pg nyaa sy bersalin . alhamdulillah skrg dah nk sbln berpantang . awakk jgn tkut p je hosp . nurse kata kalau dah leaking air ktuban ni bahaya takut bby dijangkiti kuman . sy kene on antibiotik smpai kluar wad .

Jgn takut kena tahan wad.. awk patut lg risau condition baby.. ada risiko jangkitan kalau pecah air ketuban awal.. dorg akan masuk antibiotic.. anak pun blh lemas tau..lgpn awk dah 39w.bila2 blh beranak…tlg pergi. Atleast tahu..

xyah takut sis.sy bersalin 39w6d.okey je.klu kena tahan wad pun kita x tkt sbb ada dktr yg bole pantau keadaan bby dlm perut.klu x prg pac kita xthu mcm mn keaadaan bby.lbh baik prg pac sis

Xyah takut sis, nk tak nak kena hadapi jugak.. mcm saya, air ketuban leaking pagi tu, breakfast trus pac.. tahan wad. Kul 9 mlm air ketuban pecah, kul 12am selamat melahirkan

Macam ya. Pergi PAC terus awak. Air ketuban tak boleh buat main2 tau. Bahaya kalau kosong. Lagi pun awak dah 39 weeks.

Knpa nak tkr tahan wad? Sdgkan awak bila2 masa je boleh beranak