tempoh

Nk tanya pengalaman korang laa.. Yg pernah gugur tu.. Berape lama plk tuk korang pregnant semula.. Saja nk tahu tuk bg semangat tuk diri sendiri..

72 Balas

saya mc hujung bulan 09/2019 .. n alhamdulillah sekarang dah lekat semula .. kandungan pun dah masuk 7minggu .. kiranya hujung bulan 9 tu darah gugur keluar ,bulan 10 period biasa ,bulan 11 sepatutnya period tapi x period .. then bila sy buat UPT ,alhamdulillah positive .. 😊😊😊 orang kata kalau lepas gugur lg senang nak lekat .. tapi x tahu lah kan rezeki semua dari Dia .. mostly doctor akan suruh rehat dulu dpd bersama dalam beberapa bulan .. untuk pulihkan semula rahim .. apapun moga sis tabah n sabar .. banyakkan doa n redha .. jangan lupa sambil2 makan folic asid juga masa waktu tak period tu .. sy habiskan je folic asid 1st pregnancy tu hihi .. sy doakan sis akan dapat good news n perasaan ni lagi soon .. Aamiin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Saya gugur bulan 3 2019..masa 12 weeks.mmg sedih masa tu sbb first baby..menangis saya dan tercari2 ape punca gugur..mmg byk la yg saya kesal dan salahkan diri sendiri dan husband tak pasal2..sebab pemakanan la sebab lasak la mcm2..mmg takleh pk positif time tu..tapi alhamdulillah lepas gugur saya sempat period dua kali dan sekarang preggy balik nk masuk 20 weeks dah..baru skrg saya sedar semua tu ada hikmah.sekurang kurangnya ada anak syurga yg tggu kita kat syurga yg sekarang beliau tgh bermain2 di tmn syurga..satu masa kelak kita pasti akan bertemu dia..saya doakan sis cepat2 gak hamil balik..lepas gugur org kata rahim tgh subur..rajin2 la menyemai insyaallah ada hasil nya nanti..PK positif

First time gugur pertengahan tahun 2018 bulan puasa, 9w 3d. Kandungan pertama ni buat depression jugak, apalagi selepas dua tahun menunggu.. 😢 Pastu pregnant lagi, gugur jugak masa hujung tahun yg sama, 11w.. pastu dah x berharap sangat.. dah down rasa.. plan nak tunggu setahun baru ttc lagi, tapi kuasa ALLAH, puasa baru2 ni naik lagi double line.. mula2 agak risau, dah ada history sebelum ni.. pastu x sempat pun berurut semua.. tapi sy mindset baik2, doa2 baik2 ja kali ni.. Alhamdulillah sekarang 26weeks 😊💖

pengalaman saya, first gugur bulan 10/2018.. lepas tu period satu cycle and then pregnant semula..tapi still xde rezeki..gugur 02/2019.. masa ni mmg da redha dan tawakal pada Allah je... ckp dgn husband planning nk pregnant semula hujung tahun..tp dengan kuasa Allah, lps 3 kali cycle period, saya hamil lagi sekali..dan Alhamdulillah sekarang da masuk trimester kedua.. saya doakan semoga sis dipermudahkan semua urusan utk dptkan zuriat ye.. rezeki akan dtg bila tepat pada masanya.. 😊

Sya pun pernah keguguran kandungan pertama masuk 7buln....sya gugur masa to buln 9/2018..... Yg kedua sya gugur buln 1/2019 to sya x tahu pun sya mengandung... Tiba2 bnyak pendarahan keluar ... Lebih baik sis pulih kn la dahulu dlaman kita ne .... Sbb to yg peting ... Biar la kita tggu insyallah ada rezeki ada jga to ....dn syukur alhamdulillah sya disah kn mengandung buln9/2019.... Harap ne kekal dn selmat sehingga lahir..

Ank 1st gugur bulan 2/2013 sama tarikh dgn arwah atuk sy meninggal, bulan 8/13 tepat2 trikh anniversary sy dpt tau sy prgnt blk. Ank 4th gugur awal taun ni bulan 2/19 tepat2 tarikh 8taun ayh mertua sy meninggal, dan ms hari lahir sy bulan 7/19 sy dpt tahu sy mengandung. Betul2 xsngka tarikh2 yg kebetulan sama ni.

Better sis tnggu 3x suci haid. Dlm masa sme amalkan mkan folic acid. Klau gugur mse kandungan da besar atau luar rahim, betrer ttc smula lepas 6bulan ke atas. Mse sye gugur bulan 7, alhamdulillah bulan 10 lekat smula. Skarang nk msuk 13w. In shaa allah de rezeki sis lgi lepas ni. ♥️ amin

Sye gugur 2017. .ank kdua. .5month++. .taon ny br pregnant blk. .hmpr 2 thun mnggu yg ke 3. .mcm2 usaha dan tawakkal je. .alhamdulillah. .x tau pon mlkat. .😊. .hopee tt sabr dan kuat. .ade sstgh org cpt ade sstgh lmbt. .😘

Tahun 2015 gugur..tahun nie bru lekat dh 24w...Spnjng tempoh tue sabar je org brtnya,ckp mandul pn ada..tp kuasa Allah..klu jmpa doc sy tny sy bleh ke hamil lg..Doc ckp ye sbb awk dh prnh hamil..cuma blum masa..positif je..🤗

Sya dsuruh untk prgnt smula dlm msa 6bulan.. .. Sbb thun lps sya pregnt etopik.. .. Alhmdulillah sya ambil msa lima bulan untk preggy blik.. .. Skrg dh masuk 28week dh sis.. Rzki kita masing2 smbil berdoa sya ikhtiar dgn jus preggy

4y ago

Doc penah ckap bnda yg sme. Klau kita gugur sbb ectopic sebaiknya 6bulan ke atas. Tahniah sis, jaga kandungan baik2 🤗