Changing mat baby

Hi. Nk tanya pendapat mommies².. changing mat yg mana satu lebih ok? Yg jenis pvc atau getah? #pleasehelp🥲 #firstmom #firstbaby

Changing mat baby
12 Balas

saya beli yg getah. tapi tu la xpkai pon 😂 asal nak tuka letak je atas tilam terus. cuma bagusnya kalo de changing mat ni kot bby terkencing time nk pkai pampers tu xde la basah tilam. mana2 pon ok je

Prefer PVC , senang nak lipat2 masuk beg baby, dan nipis. kalau getah tu, masalahnya nak lipat2 nnt jadi tebal. Saya dah try both, so end up saya pilih PVC

sya beli dua2 , last2 x guna pun dua2 tue.. tp , yg best pvc sbb dia nipis senang bwk ke mana2 . senang bersihkan lap2 je .

sy prefer yg getah. klu terkencing, boleh cuci bersih, bilas terus mat tu dan lap kering. senang

sy beli dua2, getah tu guna kat rumah, pvc guna utk travel~

saya suka yang getah, macam selesa sikit anak nak baring atas tu

dua2 beli n pkai. yg nipis tu bwk g travel. yg bubble tu utk kt rmh je

Getah kat rumah. Pvc utk travel. Senang nak bawa, nipis boleh lipat

PVC senang bawa pgi klinik

saya beli yang getah