bertanya

Nk Tanya Momy2 boleh sapu buang angin ka kt perut.. Takut juga Klau terlalu kuat affect baby nnti Ubat apa yg boleh?

6 Balas

Rsanya apa2 pun bleh sis. Sbb bayi tu bukan atas kulit kta. So xkn effect baby. Baby dlm kantung. Kantung tu pulak ada air. Xkn la sejauh tu minyak angin meresap ke dlm badan.

Sy sapu myak serai wangi..Msa awal2 trimester prut rsa xslsa sgt nak tido..Sapu kat bhgian bwah hulu hati je..Bru lena tido..Jgn spu kat perut btul ea..

5y ago

Tq Sis info nya

Sy sapu minyak herba NR klu rase perut angin.. Xpanas pon minyak tu..

Letak minyak yg xpanas boleh..tp xpayah nak urut kuat2..

5y ago

OK Sis.. Tq Sis, ni first time gini.. Anak first xpula gini, mcm X mengandung .

Sy sapu okey je.. Tp sapu2 tuk kselesaan.. Bkn urut

5y ago

OK Sis... Tq untk info

Letak minyak baby telon