Lebih Due Date

Nk tanya mommy2 smua..ade x yg brsalin lbh due date?? due sy 25/9 tp msh xde tanda lg dan msh xde bukaan lg..dan doc bg masa dlm 9hari..kalau xbrsalin jgk kne serah diri dan brsalin pakse.. ada x mommy2 mcm sy..? tkt pula brsalin pkse..doakn sy dprmudahkn urusan.. #ankfirst #40w1day

6 Balas

Sama macam saya masa anak pertama... Langsung takda apa2 tanda... Seminggu lepas due date kena serah diri, induce 2 kali... Sepatutnya kena masuk ubat kali ke 3 tapi doktor tolong2, bukak jugak 4cm... Masuk lbroom pagi... Doktor pecah ketuban sikit2... Sampai ke petang jalan still 4cm... Terus emergency czer... Kalau masuk ubat induce ni setengah orang sakit teruk, ada yang sakit sikit2 jaa... Macam saya masuk ubat yang pertama pon sakit macam nak mati, macam nak putus nyawa... Masuk ubat ke 2 bertambah2 la sakitnya.. 3bulan lepas saya bersalin anak no.2... 3 hari sebelum due saya masuk wad sebab turun darah, jalan bukak 1cm... Ada contractions, makin kuat makin sakit, tapi jalan still 1cm... Sampai hari due date, jalan still 1cm... Doktor suruh balik dulu & datang semula seminggu kemudian untuk induce kalau jalan still tak bukak... Saya dah serik kena induce masa anak 1st, saya terus bagitau doktor saya taknak induce, saya mintak buat operation ja terus... Haritu jugak saya operate bersalin anak no.2... Lepas tu baru doktor bagitau saya ni memang jenis susah bersalin... Jadi lepas ni saya ada 2kali lagi peluang untuk dapat anak... Maaf panjang sangat... Cuma nak berkongsi pengalaman😊 Semoga urusan sis bersalin dipermudahkan Allah.....

5y ago

allah yeke sis.. tkt plk sy..hehehe xpelh kn sis demi baby kte kne sggop hadapi le wlupn sakit cmne kn..hihi aamiin..aamiin..ya robbal alamin..trima ksh sis diats doa& prkongsian..dpt sy tw serba sdkit ble nk hadapi nnt..😊