Hidung darah masa pregnant

Hi nk tanya mommy semua, normal ke masa pregnant ni hidung berdarah? Kalau korek hidung tu ada darah fresh kt dalam. Normal ke?

2 Balas

normal je. anak first dulu hidung sy mmg selalu berdarah. cuaca tak panas pun. doc kata sbb pembuluh badan kita mengembang. kalau sikit2 takde apa. kalau darah non stop tu baru jumpa doc ye.

4mo ago

bykkan minum air je awak. sy dlu smpai meleleh2 hari2 smpai bersalin. mula2 takut jugak. tp bila tanya doc, doc ckp kalau sikit2 tak apa.

Tak. Pastikan badan puan tak panas walaupun suhu OK. Suasana tempat puan berada kena nyaman. Minum air kosong secukupnya. Jika tak henti, jumpa doktor untuk pemeriksaan.