Hi mommies 🤗

Nk Tanya kalau baring ja mmg kena mengiring ke Kiri ka? Kalau mengiring ke kanan jgak mmg xboleh ka? Confused betoi la ada kata boleh mengiring Kiri kanan. Ada kata mengiring Kiri ja.. I is pening. #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

Sis better kerap tukar ii sekejap ke kiri sekejap ke kanan kdg ii kalau baring di tempat yg sama atau tak ubah gaya tidur boleh buatkan badan cepat lenguh dan kebas mcm tu jgk kalau dlm keadaan duduk atau berdiri yg selalu saya dengar org cerita ckp lemas tu kalau dh second trimester still tidur terlentang

2y ago

saya perasan ada perubahan bila tidur mengiring. Mula2 tidur mengiring lutut tu tinggi, maksudnya kita bengkokkn kaki masa tidur. position ni buat pinggan saya sakit walaupun tidur mengiring. Then satu hari ni saya try tidur mengiring tapi kaki lurus je, and letak bantal kat tgh2, kepitkn antara dua kaki. Esoknya bgn tidur, terus hilang sakit2 belakang. So cara kedua tidur mengiring lebih efektif. Tak kisah mengiring ke kiri atau ke kanan. saya kerap tukar sbb lenguh klu satu posisi je lama2

baring je ikut keselesaan.. sy hrtu pregnant baring ikut rasa selesa skjp kiri kanan kdg terlentang mcm kerbau kenyang.. 😁 asalkan awak & baby sihat xpe

2y ago

owh...sb saya baca ada yg ckp kalau baring ja baby lemas. but kalau mengiring mmg lenguh, sakit belakang pulak

Lebih suka baring sbelah kanan😅slesa lagii,kalau baring kiri mmng rsaa kebas tangannn sblah kiri,x tau la sbb apa,pling selsa mmng kanan la,