susu formula

hi nk tanya, jika anak 9m ambil susu lebih dari sukatan susu yang d sarankan. ada apa2 kesan sampingan tak.. Anak minum 6oz setiap 5jam. manakala saranan 5oz setiap 4-5jam. #firstbaby #worryingmom #firstmom

2 Balas

xde masalah puan sbb demand setiap bayi x sama. asalkan cara bancuhan susu yg penting, sukatan air dgn susu ikut pd bungkusan

2y ago

terima kasih puan😊

boleh je, susu ni sebenarnya ikut keperluan berat badan bukan ikut umur. kat packet susu ada tulis

2y ago

noted with thanks maam😊