38 weeks 4dy, baby kurang gerak

Nk sampai 10× gerakan tu mmg mkn masa. Kdg smpai ke malam bru cukup 10. Masih normal ke? Sbelum2 ni paling lewat pun 10 gerakan last pukul 6 cmtu . Dkt dkt nk branak mmg kurang gerak ke ? Normal ke ? Ke patut pergi check ? Or pegi klinik swasta utk scan ? Boleh lagi ke nk scan utk kandungan 38weeks lebih ni ? #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

pegi hospital terus. kalau dh pkul 10 mlm bru ckup gerakan. dkt dlm buku pink ade tulis. sebaiknya pkul 3 ckup 10kick. selewatnya pkul 5 kena ckup kn 10. kalau x cukup stop all activities, focus gerakan bby dlu. tapi incase sampai pukul 7 x ckup lagi 10 gerakan terus pegi hospital. jgn tgu 2 3 hari lagi. bwk je siap2 beg bersalin.