please help me mommy...

ni ruam apa ye kat perut anak saya.. dekat pipi pun ada.. please mommy tolong saya.. kesian tgok anak saya.. ruam ke ekzema ye? tp dia tak meragam pun.. apa punca ni ye? #firstmom

please help me mommy...
2 Balas

Samada ruam sbb panas ataupun campak tipu.Campak tipu biasanya terjadi after dia baru baik demam.If dia minum susu okay,buang air besar kecik okay jaga dekat rumah je

2y ago

Ye sis anak saya pernah kena.Boleh sapu calamine lotion dulu

eczema ni, maybe dia tak boleh berpeluh nanti naik ruam

2y ago

maksud awak penyakit eczema tu ke? anak saya skrg umur dah 1 tahun lebih mmg kurang dah la naik eczema tu tapi dia takda la hilang sepenuhnya kalau kena apa yang trigger eczema dia tu mmg akan naik la ruam dan merah, mcm anak saya sebab peluh atau sabun dan lotion yang tak sesuai. kalau elak kan semua yang trigger eczema tu dia tak kan naik la tp so far mmg belum hilang sepenuhnya maksud saya kalau dah surut ruam dan merah tu dia akan naik balik kalau ada sebab, sorry berterabur ayat😅