Setiap masa mual dan muntah²

Ni first preggy dan mmg teruk mabuk dan muntah² sampai jadi lesu bdn. Bgn2 je mcm kene vertigo, tekak auto mual. Encik Suami dh mula mengeluh ckp semua org pregnant tapi nape elok je bleh buat itu ini. Kalau bleh bagi dia rasa penatnya makan muntah makan muntah, dh lama nak bagi kt dia. Mcm mana bertarung dgn diri sendiri, bagi semangat kat diri sendiri kene kuat utk baby dlm rahim. Kadang ternangis sbb penat rasa cmni tpi buang cepat2 perasaan tu. Rasa mcm tkde sape yg memahami. Doakan saya dan baby dlm kandungan sentiasa sihat dan kuat. #firstbaby #jangandibully #advicepls #firstpregnancy

2 Balas

bincang NG suami elok2..BG dia FHM... memang org mengandung ada kena alahan teruk..MCM sy xleh masuk dapur.. pegang penyapu tidak.. kdg2 tu suami PON MCM kurang FHM jugok...tapi sy BG dia nasihat..kena FHM keadaan sama..org xsama Lau mengandung..ada yg xde alahan..

banyakkn besabar sis..kdg bila da 4 bulan k ats alahan akan bkurangan..