Mucus plus nak kena buat apa ya

Hi ni dikira mucus plug ke? Kalau macam ni nak kena buat apa ya? Sebab so far takda rasa sakit lagii. Perut mengeras je tu pun tak kerap sangat. First time mom sini

Mucus plus nak kena buat apa ya
2 Balas

sy mcm ni mula2, lps tu 2 3 hari keluar mcm ni bercampur darah sikit...4 jam slps tu terus air ketuban sy pecah...keep monitor, kalau keluar darah mmg dah nk bersalin la tu

6mo ago

Hi thank you sis, saya dah selamat bersalin semalam 😊

takde buat apa pun sis. get ready je nak kena ke hospital bila2. kalau pengalaman saya, mucus plug ni keluar sehari sebelum bersalin. 2 anak, 2 kali juga mcm tu.