Pemakanan Bayi 6 Bulan

Next month baby sy 6 bulan.. Ada x pola pemakanan atau perlu bg mkn ape

2 Balas

first intro buat 4 days rule dulu sis na tgk baby ada alahan ke ta, memula bagi bubur kosong je pastu buat puri buah dengan sayur pon bole . takpon join group happy baby foods malaysia kt fb , sana banyak resepi utk baby kite . yang penting no salt no sugar no msg laa 😊

sy ikut ckp nurse bg makanan pelengkap terus masa masuk 6months. karbo protein serat. nk sng buat sup sayur cmpur ayam. tmbah dlm bubur kosong. blend halus . selera anak mkn. takperlu garam x perlu gula.