Selamat malam bunda, saya boleh minta checklist untuk peralatan bayi untuk persiapan melahirkan?

2 Tanggapan

waktu aku dulu yang dibutuhkan hari H √ baju bayi √ bedong √ popok √ alas bayi (perlak + kain) hari H+1 + baju ganti + popok ganti + bedong ganti + alas bayi + tisu basah + handuk + topi + kain untuk selimut kurang lebih itu sih yang aku ingat.. hehe

untuk bayi : 1. 2 singlet bayi 2. 2 baju lengan panjang 3. 1 popok dan alas popok 4. pempers kalau disarankan 5. Bedong 6. Minyak telon 7. Sabun baby