Bagaimana nak mmudahkan cepat bsalin.

Nervous pulak kalau over due, dah 38week1 day skg ni.. mohon ada yg tau tips2 ibu ibu?.

1 Balas

Banyakkan baca surah Maryam, doa supaya dimudahkan. Bila dah start sakit tu bykkn zikir, selawat, ayat Kursi & doa nabi Yunus. Tarik nafas dalam2 bila sakit tu memuncak, lepas..ikut rhythm. Sakit kontraksi ni dia mcm 🌊 sekejap ada pastu hilang..then dtg blk.. Bila teran baby tu jgn angkat punggung takut koyak. Try to think positive k, all the pain will be worth it bila dah jumpa baby nnt inshaaAllah. Good luck!

5y ago

Yaa. Terima kasih sis