Lagi 2 minggu Ramadan

Nanti Ramadan saya dalam 4 bulan . Tapi suami tak bagi puasa sebab risaukan baby . Sekarang saya masih lagi dalam fasa alahan ada mual2 , pening and kadang2 muntah terutama bila perut kosong , sbb mudah masuk angin . Selalu muntah angin . Makan masih lagi on off lalu tak lalu , berat badan pun makin turun sikit . Ubat klinik bagi pun masih dalam fasa pnyesuaian . Zincofer tu dh diganti ngan 4 beradik tu . Tapi saya teringin jugak nak puasa join orang lain . Kan best dapat puasa direct , syok sikit nanti raya bahagia je dpt puasa full . Apa patut saya buat ye ? Ikut cakap suami ? Berdosa tak , tak puasa ?

13 Balas

samalah saya pun tengah dilema .. anak pertama kan taktahu la boleh puasa ke tak sebab baru 3 bulan loya alahan smua ada lagi

Samalah, saya pun nak masuk 4 bulan nanti. Saya dah cuba berpuasa. ٱلْحَمْدُ لِلَّٰهِ ibu & kandungan okay.

puasa saja mcm biasa sis..klu tak larat buka jer la..dari sis saja..klu keadaan sis okey terus kan klu tidak buka saja..