Baru balik hospital

Nampak baby takmau keluar lagi, dah berapa 3cm doctor check jalan pun kepala baby masih tinggi. Duduk hosp tengok semua kluar masuk dh bawa baby jadi sedih sangat turn kte belum lagi keluar. Mudah mudahan dalam berapa hari ni dia nak lah keluar dalam perut mummy. Doakan sy ye kawan2. #39weeks4days #firstchild

1 Balas

Sama mcm sy ni. Stuck 3cm. Saya start contraction pukul1 pagi (31/5) pukul7 smpai hospital dktor ckp 3cm. Jd tinggal wad. Contraction 2-3 kali dalam 10minit. 1/6 pukul4 pgi baru bacaan saya 4cm. Terus msuk labor room. Dekat labor room pukul8-9 pagi, 5cm dan doktor pecahkan air ketuban saya utk bantu bukaan katanya. Sbb mmg asyik kna seluk oleh dktor smsa dlm labor room. Pukul11pagi baru 7cm. Tp sy dh rsa mcm mau berak. Sy cakap dgn dktor tu sya nak berak msa dia seluk. Dia ckp berak sja. Smbil dia sukat bukaan. Lpstu dia ckp bru 7cm ni dan nasihat supaya saya tak teran takut badan lemah & kuat. Tapi sy rsa betul2 nak berak. Tiap kali contraction rsa nak berak, saya teran ja. Lpstu saya rasa kepala anak saya dh dipermukaan miss v. Sy suruh suami sy seluk, tapi dia takut. Sy suruh dia bgtau dktor. Msa dktor tu tengah nak pasang glove, kepala anak saya pun terkeluar. Kecoh mereka dibuatnya. Sbb dktor bru ja keluar dr bilik seluk bukaan sy. Akhirnya anak sy lahir bukaan 7cm tanpa gunting. Tp banyak koyakan kecil. Tips nya, tiap kli sis rsa contraction. Teran sekuat hati mcm mau beranak.

4y ago

Tq sis for the tips