baby crib

nak tye katil baby ni penting ke? sbb ramai ckp tak penting, nanti bby tdo dgn mak nya.. mak saudara sy pun baby crib dia tak pakai pun. Jd sy ingat tak jd nak beli, ke patut beli?#firstmom #firstbaby

29 Balas

sye ad katil single,nnti sye cantum je dgn katil queen,tmpt sye laki bini tido..jd sye x beli baby crib tu.. cuma sye dh planning siap2 susun bantal la kt bhgn tepi utk keselamatan baby lg2 bila dia dh pandai guling2 nanti...tu je la..apa2 tindakan diupgrade mengikut keadaan 😂

Saya mmg beli sebab banyak kes baby lemas jadi takut. Tak ajar buai jugak alhamdulillah sekarang dh pandai tidur sendiri tepuk2 sikit bagi lena je. Kita pun boleh tidur lena tak risau just lepas bagi susu tu mengiring kan sikit supaya tak tersedak susu.

Bagi sy keperluan. Kalau sy prefer crib yg blh jadi playpen sekali, dan blh sorong. Jadi bila buat kerja kt dapur ke pegi toilet ke blh sorong skli crib tu ltk depan toilet atau dkt2 area dapur 😅 Tapi semua terpulang dkt sis jg hehe

It depends juga dgn situasi sis. Anak2 saya jenis tidur tak buai, so mmg bergunalah baby crib tu ... and anak2 dah start bergolek2 , lagilah penting tidur dlm baby crib , risau anak jatuh tidur atas katil parents.

sya dn anak tidur sekatil... seronok apa dpat peluk cium baby penat kita bt kerja masa siang tu hilang lepas dpat peluk dn cium baby perhati gelagat dia time tdur tu kan comel tu😁 baby saya dah 2tahun 7bulan

Sy pakai walaupun mlm dia tdur dgn sy tp pagi smpai ptg sy akn letak dlm baby crib.. Bila dia besar sikit sy ttap akn pkai sbb x bg cmpur tdur dgn parents dia.. Lgpun sy beli jenis playpen lama bole pkai

saya jenis tido sentiasa berselimut, jadi tak berani nak letak baby sekali, takut tak perasan dan lemas.. tp saya beli crib jenis boleh bukak palang sebelah, jd crib tu boleh sambung ke sebelah katil..

seeloknya beli la.. penting tu.. saya pon ade katil bby tp tula tak muat bilik nk pasang almari je dah besar hahaah.. anak 7 bulan dah. takkan smpai besar nk bg tido sekatil kan.. cmne tu ew

Sy beli sbb nak ajar anak dri lahir xnk tido sekatil. Baby ya memang kene jaga n layan. Tapi jgn abaikan suami smpai duk ngempeng dgn anak je. Huhu

2y ago

Sy setuju dgn ni. Sy silap waktu anak sulung dgn kedua dulu sy lebih utamakan anak banding suami sy. Skg anak ketiga, sy layan sama rata. Mcmana pun, suami ttp akan ada rasa sedih bila kita terlalu fokus kt lain dan dh x peduli dia 😅😂 Lagi satu, sy perasan bila sy dh tak terlalu fokus kt anak shj, suami sy pun sama2 urus anak dan hal rumahtangga 🌹

sy gune kejap je time siang..sbb sy bt keje umh n masak.nk letak bawah xleh sbb anak2 kecik y lain main takut terjatuh atas bb