Baby tak berak 4 hari

Hi nak tnye, ape perlu buat yaa bila anak tak berak sudah 4 hari ? Baby baru 21 hari. Saya ade bagi susu formula, since nipple saya melecet. lepas tu dia berak and saya dah okay, saya bagi susu badan. Tp sudah 4 hari baby tak berak. Mcm mne ya ?

2 Balas

so now bagu susu formula and badan la ye ? campur .. if campur mmng lambat baby nak eyak .. saya yg bagi susu badan ni pun , 2/3 hari baru baby eyakk .. itu pun selambak .. if awak risau awk gi klinik terus ..

2w ago

tak bgi ubat rasa nya .. sbb kalau dah fully bf , anak mmng akn lambat nak poop , saya urut urut perut dia, if dia ada kentut , itu dah okay dah . lagi pun dia tak makan , dia cuma minum susu je ..

Susu ape sis bg?

2w ago

Susu badan kalau lebih seminggu tak berak pun takpe sis sbb susu ibu ni ringan Kalau susu formula lebih seminggu tak berak ye perlu risau / tukar susu mybe tak serasi dgn baby sis