Bleeding 12 weeks pregnancy

Nak tnya . Sy pregnant 12 mnggu . Ni kira anak ke 3. Kandungan kali ni ,3 kali spotting awal2 pregnancy , semalam kali 4 bleeding , warna pink cair dan berair , abes kene seluar . Smlm jugak sy pergi pakar utk scan . Doc kata baby ok . Doc bg duphaston utk kuat rahim . Act sy tgh down , sbb x pernah kene mcm ni . Risau jika kandungan bermasalah . Ada sesiapa ade pengalaman mcm sy ?

2 Balas

Sy sama sebijik macam awk. Sy pun anak ke 3. Dan dah 3x spotting. Sy tak pasti spotting atau bleeding tp darah fresh keluar banyak macam sebesar tapak tangan. Tp kemudian berterusan keluar darah coklat je selama seminggu dua bukan lg darah fresh. Itu bleeding atau spotting? Sy pun down. Sy scan sampai pergi ke kecemasan hospital kerajaan doc kata tak ada apa tapi punca darah tu dari mana sy tak pernah tahu. Dan doc pun tak pernah ambik tahu. Cuma cek gituu je dan kata baby ok. Kemudian dapat duphaston untuk makan 2 minggu. Sekarang ubat dah nak habis tp darah coklat masih keluar kdg sikit kdg banyak. Kdg walau tido sahaja pun darah coklat keluar. Sy sangat down.. rasa mcm takut nak buat apa2. Darah amende ni??? Haihh. Sebelum pregnant awk ada ambil apa2 perancang tak? Sy ambik depo. Ada kemungkinan yg keluar ni darah period ke? Alahaiii la risau 😩😩😩

2y ago

Sebelum mengandung ni sy pakai implanon . Sebelum ni pon pakai juga . Tp x pernah mcm ni . Betul down la . 😢

sy sis . tgh bleeding . warna coklat . tp bby ok je . sis bleeding sbb apa ?? sy sbb vagina luka .

2y ago

kalau dah stop , okay la . jgn dia bleeding berterusan . tu bahaya.