Ibu gdm masa mengandung

nak tnya pndapat ibu2 kat sini. kalau kite gdm masa mngandung ni mmg kena paksa bsalin ke nanti ?? saya adalah terbaca dkt fb ada yg kena paksa bsalin masa 37w. sbb ada gdm . btul ke ? #firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Balas

sy gdm on diet dia bagi masa hingga 40w. klau x bsalin juga sampai 40w tu mmg dia induce. kalau gdm on insulin yg dia bagi tempoh hingga 38w je x silap. kalau x bsalin mmg dia induce 38w tu

1y ago

ouhhh ingat kan smua yg kna gdm ni kna pksa bsalin. tq awak. sy skrg ni gdm on diet jer

induce ok je. sy dua kali induce. jangan takut hehe

1y ago

heheh yelaa sbb pngalaman pertama kan hehhe