Normal ke sakit perut/kembung awal kehamilan?

Nak tnya pendapat mommy2.. sy bru 5weeks, normal ke awal pregnant ni perut kembung/angin ? Jd perut tak selesa. Plus kalau tiba2 menggeliat, perut auto cramp mcm tu. Jd sakit dkt bwh ..normal ke ye ? Minta pendapat semua. First time pregnant. Kdg2 tu risau jgk. Sbb sblm thu pregnant mmg sakit mcm nak period. Test rupanya +ve.. dah thu pregnant dlm 4 5 hari dh hilang rasa sakit tu. Dia jd kadang2 je ada dtg.

2 Balas

kenapa sama dgn situasi sy...sebijik...sblum tahu prgnant sakit mcm snggugut ingtkan nk period..pas pada tu mmg perut selalu rasa x selesa nk mnggeliat pon rasa sakit sengal2 gtu..😅

8mo ago

Sy ingt sy sorg je rasa mcm tu. Tk bole salah menggeliat mesti rasa sakit mcm cramp tu. Perut mmg tk selesa

Normal je sis…asalkn xde bleeding,spotting..sy pon kdg2 ade rse xselesa awl2..mild cramp pon kdg ade gk rasa..mgkin fasa awl penempelan.,