Rambut gugur teruk

Nak tnya, org kata folic asid boleh rawat rambut gugur. Kalau mcm iberet tu sama je ke fungsinya? masih boleh amalkn ke untk ibu menyusu? Ada side effect x pd bby? Ada sesiapa berpengalaman boleh share. #firstmom

3 Balas

boleh sis. ataupun sis cari vitamin b complex je. bagus untuk ibu menyusu, sebab bila menyusu memang baby serap banyak vitamin dari kita. vitamin yg bagus untuk penumbuhan rambut adalah vitamin B7 biotin, B9 folic acid dan B12 cobalamin.

7mo ago

ohh.. tq sis untk infonya

macam rambut gugur saya potong pendek je sis x ambil apa2 supplement , anak saya masuk 7 bulan baru elok rambut x gugur dah rmbut gugur sbb hormon kita imbalance lepas bersalin 😀

itu disebabkan hormon lepas bersalin dear. tak perlu buat apa2 nnt kembali normal balik

7mo ago

sy masa anak 1st nk dkt usia baby setahun rambut baru okay balik. yg 2nd baby ni nmpk mcm hmpir sama. baby nak masok 10bulan rambut dh kurang gugur. sy xmkn pape pon awak