Cara Tahu ada Susu Ibu

Nak tnya, mcm mn nk tau yg kita ada susu ibu ketika preggy ya? skrg sy dh 31weeks. risau pula takde susu ibu. lgpun ini 1st anak...

1 Balas

Masa saya pregnent sy tak keluar langsung susu. Lepas sy bersalin automatik ada susu. Tapi susu setitik-setitik je la. Yang saya belajar tentang susu badan ni, lahir je baby nurse dh bersihkan baby trus bagi susu badan. Walaupun takde susu, yakinkan diri bahawa ada susu badan. Sebab baby hisap dan ada rangsangan dekat puting tu. Jadi kerapkan susu lepas lahir supaya susu sentiasa ada. Yang penting ada rangsangan baby dengan puting. Ini yang saya belajar tentang susu badan☺️