angin dalam badan

nak tnya lah, ada tak ibu² yg mngandung sellau sngt angin dkt perut.#pleasehelp #ingintahu

9 Balas

Saya trimester pertama dr start pregnen kembung perut, hari hari kentut banyak kali. Banyakkan berbaring nti dia akan kentut . Kalau keluar kentut tu ok la dari angin naik ke kepala sakit mengalahkan migrain wuu. ni masuk trimester kedua perut kempis tk kembung sgt macam first aritu, kentut pon da jarang2.

11mo ago

Ya, sakit kepala sebab angin naik ke kepala .

Normal.Kadang tak tertahan nak buang angin kalau ada husband.Kadang lucu jugak kalau tetiber terlepas buang angin.Sebab perut banyak angin tak selesa.Kalau ditahan tak baik untuk kesihatan.So lepas jelah.

Saya selalu perut masok angin .. kalau lambat makan ka apa mesti meloya nak muntah sakit habis badan ii jadi lemau .. saya xboleh skip makan langsung .. pastu slalu minta suami urutkan badan ..

11mo ago

ye sis...mtk suami urutkn...suami sy urut..dia plk yg nk muntah 😅

Kena mkn awal waktu, jgn dah lapar sgt baru mkn, kurangkan kafein intake & jgn mkn byk2 sekaligus…sy pon kena mcm ni masa baru2 tau pregnant.. Skrg dh 11w baru ok sikit

Saya dri 6 minggu sampai skg 11 minggu masih lagi kembung perut , malam sush nk tdr😩😩😩😩 kdg 3-4 hari baru dpt berak😭

ada dan masih alami benda ni. nak pula minum minum minuman berkafein mcm teh confirm angin satu badan 😁

setiap hari ada masih 1 trimester,sya layankan saja sis😅

selalu...lagi2 if lepas makan ubat..

tengah alami juga

11mo ago

selalu sngt atau jrng² sis, sy kna sampai trtonggeng-tonggeng