Bantu bantu😌

Nak tnya ibu² .sy klu siang kerap mkn ais kunyah mcm tu je. Sbb klu tkde ais rasa mcm nk nangis je. Tkde ape risiko ke ni ???? ##pleasehelp

8 Balas

Saya start 6 bulan and now dah 35/4 . Memang gilakan ais batu . Asyik kunyah jaa . Takda takboleh hidup , serba tak kena . Kemana saja bawa tumbler viral yg ais tahan lama tu . But alhamdulillah hb saya 11.5 keatas . Baru ni gi dental klinik pun takda apa doktor check . Hehe . Lain orang mungkin lain badan dia rasa .

tak sure risiko rosak gigi tak.. tpii sy pernah bca klu suka mkn ais ni satu symptom bcaan hb rendah ,mngkin bleh check ke? klu okay je hb then tu saja2 je suka ais , sy pun suka kunyah2 ais jgk.

x ada risiko apa sy preggy ritu tiap hari telan ais.. x blh hidup x ada ais.. sy & anak alhamdulilah x ada apa² mslah sampai habis pantang 😁

2y ago

wow.. macam best jak ..

Sama lah n sya dlu... Masa tu gndung ank no2 xda ais xblh duduk hri2 nk kunyah...Alhamdulillah bby xda apa pn...

sama lah syaaa ..tpi sye nk air manis yg sejuk ii je ..air masak mmg x blh minum dah

Tak effect baby. Cumanya, tak elok untuk gigi awak.

risikonye gg cepat rosak..sbb blh lemahkan saraf gg

2y ago

xdelh..

x de mslh selagi ais tu dibuat dari air masak