Hi mommy pregy smua..ada tak sini pena ambil vaksin pfizer...bole tak utk m0my pregy????

Nak tnya bole kh momy pregy ambik vaksin pfizer??ada tak yg pena ambik??? #ingintahu

42 Balas

sy pon dpt pfizer..dose ptama aritu 16week alhamdulillah xd ap² cuma lengguh² lenggan tu je..dose 2 1.9 nt..

Sy ambik pfizer . Bayi terus kurang bergerak smpai hari ke tiga bayi sy meninggal dalam perut. 😣

3y ago

sy rsa bukan vaksin tu penyebab baby meninggal.. mungkin ad sebab lain which is tiba2 bp puan naik tggi ke tp puan xsedar, ad infection gbs ke, ataupun puan ad tnda2 pre eklampsia tp puan xsedar.. tu smua pun leh jd punca baby meninggal

boleh..make sure lepas 14 minggu pregnant...dan before 33 weeks for second dose... drink more water ya....

sy da complete 2 dos pfizer. xde simptom alahan pape. Sihat Alhamdulillah.. baby pon aktif mcm biasa.

hi. saya 30weeks dan saya dh full dose pfizer 😊 alhamdulillah ok, takde demam atau sakit2 lain.

Saya bru cucuk vaksin pfizer smlm 12 mnggu alhmdllah takde apa apa inshllah dengan izin allah

Saya dpt pfizer masa preggy alhamdulillah dari preggy smpai dah beranak takder apa2 kesan..

Alhamdulillah..sya dah lengkap 2 dos pfizer.tak de demam2..baby pun ok je aktif bergerak..

da amik for 1st dose time 11wks+ alhamdulillahh simptoms pun takde. tgu for next dose je

Sy pfrizer preggy 23 week time ambik vaksin dose1 n 13/9 dose1.. Tp sakit la ckit