Pisang untuk bayi 7 bulan

Nak tnya.. bole ke bby 7M mkn pisang tanpa kukus? mksd sy mkn trus guna food feeder.. sory 1st mom 🫢#firstmom #ingintahu

6 Balas

yg kite kukus buah yg keras je sis. mcm epal, pear utk bg dia lembut. yg sedia2 lembik xperlu. pisang, buah naga, anggur boleh bg terus dlm feeder xpon lenyek je suap 😁

follow group fb happy food baby malaysia. dekat sana banyak info awak boleh dapat tentang makanan baby. admin pon selalu reply pertanyaan mommy dlm tu

boleh je sis sbb pisang tu klu kita lenyek2x guna sudu pun dh sedia lembik,sama dgn buah naga

boleh je. anak saya 6 bulan 2 minggu saya dah bagi pisang pakai fruit feeder tu.

tak pernah lg kukus pisang sbb dah sedia lembik..no problem blh bg terus je..

blh.. lenyek2 ckit