makan ubat

Hi nak tnya... Anak sy 8bln and full breastfeeding dan sekarang sy tgh sakit dan ambik ubat... Tak apa-apa kat baby ke?

3 Balas

Depend on ubat juga. Ada ubat yang boleh, ada yg kena jarakkan pengambilan ubat dan waktu susukan anak. Kita kena bagitau doktor yg kita bf mommy before doktor prescribed apa2 ubat. Macam saya, saya ada pengalaman makan ubat yang tak boleh susukan anak 3 jam selepas makan ubat tu. Sebab ubat tu ada steriod. Ubat gegata, saya kena gegata masa dalam pantang. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

ckp dgn dokter tak awk mnyusu? nanti dokter sendiri yg akan atur ubat yg sesuai untuk awak

so far xda apa2.. ada bgth doctor tak u fully bf.