anak bercakap

nak tnya anak start bercakap respond apa yang kita cakap /bersembang dgn kita umur berapa?? contoh " tadi adik mandi sungai,best sangat" anak sy 2 tahun 5 bulan..boleh sebut ummi abah,kenal huruf kenal warna ..boleh sebut jelas..tapi nak bersembang dengan kami dia xnak..macam saya tanya safiya makan apa ni?dia macam tak layan..tapi kalau kita tnya ni huruf apa dia respond..mana abh mana ummi dia tunjuk sambil sebut ummi abah..normal ka anak xnak bersembang lagi?

1 Balas

Hi puan. Setiap anak lain proses perkembgn dia. Ada yg ceapt ada yang lambt. Sebaiknya puan bincg dengan nurse. Mungkin ada nasihat yg lebih baik nurse berikan dkt puan. Moga safia dipermudahkan pkmbgn speech dia. InshaAllah aamin. #TAPSupermoms #TAPactiveusers