Cravings/mengidam

Nak tau la dr mommies yg lain cerita mengidam korang.. Saya masa trimester 1, selera makan hilang, imagine makanan trus rasa loya. Masuk trimester 2, masa dapat selera makan balik, asyik nak ayam gepuk pedas2.. sekarang nak kentang lenyek + coleslaw KFC manjang.. 😅 #cravings

16 Balas

Awl2 pregnant je sy mengidam nk mkn buah rambutan..tu je yg sy nk mkn sgt2 n sy dpt.lps tu terus alahan teruk smpai la beranak🤭

Sama saya. Masuk T2 bersyukurrrrr sgt selera makan dtg balik & mcm2 makan. Barulah berat badan naik

saya bila malam je nak kek, selagi tak dpt, tiap malam lah nangis. dah dapat, diam terus 😂

saya trimester 2 pun still makan sikit² je. huhu. tp alhamdulillah tk seteruk trim 1.

sama lah kita masuk trimester dua jadi macam orang kelaparan..😅😅😅

sy pulak skrg sec trimester. pagi2 mesti kena ada kuih manis lepas srapan.