Sakit Di Celah Peha

Nak tanye mama semuA normal ke sakit di celah peha bila nak jalan sakit bila nak tidur pusing sana sini sakit... Skrg dah 34week

41 Balas

Sis, sy pun mengalami masalah yg sama.. mmg sakit. Nak angkat kaki sikit pun sakit dia x boleh bwk bincang 😭 bila tido pun sama. Nk berpusing pun sama sakit jgk. Ade yg cakap sebab kepala baby dh turun. Berjalan pun kena slow2 je.. 😢 sy baru 33weeks. Semoga kita kuat lah nk hadap 🥰

Saya pun dr kandungan 23w da start sakit.. sampai masuk hospital sebab x tahan sakit n bawah perut sakit sgt bila byk bgerak.. admitted 3 hari sakit hilang blk rumah sakit balik 😞.. sekarang pun still sakit2 bila byk bgerak.. tpaksa la tahan selagi boleh..now da 29w+5d

5y ago

😊😊 tpaksa la bertabah disebabkan komitmen harian

Sy 24weeks da rasa sakit celah peha tu.. belah kanan.. tpi akn rasa lagi sakit bila sy terlebih lama tdur mengiring belah kanan.. sy rasa kne tukar position tidur lebih kerap.. tpi kalau da tidur tu memg tak sadar laa kan. Bngun2 je sakit.. sabar jela..

Sma juga sis. Tahan saja skit sampai baby kuar. Sakit tu X dpt bygkan. Jalan pun dh mcm peguin. Besok nak msuk 35 minggu dh 😄😄 rasa excited nak tngok baby makin X sbar😇😇😇harap smua ibu2 dprmudahkan bsalin nnti

sama.... sy nk masuk 37week. sakit yg amat tau.. nk bagun pun sakit, berjln n nk pusing xyah ckp seksanya rasa.. tp semua ckp tu normal sbb bby dh kebwh so kita rasa sakit. sabar je lah ibu2 dh xlma bby nk keluar

Ya sa pun sma puan, skit celah paha entah kenapa ka sa guna minyak sapu angin Dan urat ok2 sikit la..lagi teruk lepas bersama suami skit nya alahaii terus x nk bersama da bt masa ne nasib suami fhm 😢😢

Normal.... Saye siap melecet kat celah peha...🤣🤣...sbb naik badan.... 33w 5d... Nk tidur pun dh xnyenyak.... Pinggang. Tulang punggung...semua lah sakit...

saya 34week sakit belakang saja sekarang ini...dengan sakit sebab kadang2 perut mengeras...sakit lain tak ada pula, mungkin kepala baby saya belum turun lagi.

Rasa nya normal sis...sy pun kerap rasa sakit dkt celah paha bila bangun tgh mlm nk kencing..tapi tpksa gagah kn diri.

Cuba sapu bio oil...sya mula2 ari tu skit jgakk..lpas amalkan spu mnyak celah paha..lani ok dhhh