sakit di miss V

nak tanya..sy first mom 🥹 skrg sy 33week saya sakit dkt miss V nak bangun sakit nak baring sakit sebab apa eh ? saya ade kencing kotor & gbs juga :) alhamdulillah baby gerak okay je cuma miss V la sakit , kene pergi hospital ke 😕 #ingintahu #firstmom

2 Balas

Kena rawat kencing kotor tu. Dulu saya pun ada kencing kotor. Memang doc marah and bagi ubat. Kencing kotor boleh effect pregnancy. Sebab kuman boleh masuk dalam darah. And darah akan go to baby. Memang masa mengandung senang kena kencing kotor. Tapi kencing kotor still kena rawat sampai elok. Saya dulu appt 3 kali kencing kotor. Kali ke 3 tu misi tak repeat kencing dah. Dia terus je call ambulance. Merasa duduk wad sampai kencing okay So please rawat kencing kotor tu. Minum banyak air. Air barli. Kelapa.

1mo ago

okayy thankyou ❤️❤️

Buat senaman kegel. Kalau sakit sangat, jumpa doktor untuk pemeriksaan