Baby x berak

Nak tanya,berapa hari anak2 ibu paling lama x berak yg full BF. Anak sy dah seminggu.

3 Balas

seminggu pernah baru ni. bby 3 bulan & minum susu badan je. tapi ank sy: 1. banyak kencing. air kencing warna kuning jernih 2. kentut banyak & sendawa 3. perut bby lembut je 4. xmeragam bby sis sama x mcmni 👆. klo ya, jgn risau cukup time dia berak. mmg sekali byk terus. sambil2 tu sis pon kena banyakkan minum air masak, makan sayur & buah ya. ni yg sy buat. hari ke-8 bby dah berak. & if sis nak walk in klinik bagi doktor double check bby pon boleh xada mslh.

1y ago

yg klakanya waktu checkup, tgh sembang ngn nurse, ank kentut. time nk cucuk vaksin pon ank sy duk kentut2. nurse kk ckpla ibu kena get ready ni brk byk ni nanti.

Pernah juga sampai seminggu, saya bawa pergi check, risau 🥹 Selalunya, 4-5hari. Sekarang, Alhamdulillah, masa dah mula makan setiap hari berak.

Anak saya full fm... hari ke 6 baru berak... sendawa, kentut semua ok... perut pun lembut jga... meragam pun tak... kira normal la