Ubat kalsium dan ubat cair darah

Nak tanya takpa ka kalau makan ubat kalsium pkul 7 pagi lpastu pkul 9 pagi makan ubat cair darah plk.

5 Balas

Tak pasti pulak tp kalau saya kk sruh makan ubat kalsium pagi dan malam. Malam sy makan ubt kalsium dgn ubat cair drh dan iberet sekali. Tak tau boleh ke tak makan skali atau kena jarakkan kalau ubat kalsium

Saya selalu mkn tghari dan malam ubt kalsium. Jauhkan jarak dgn ubt yg lain selama 2 jam. Pkl 7 mlm sy mkn ubt cair darah. Pkl 10mlm mkn ubt kalsium pula. Byk sgt ubt nya sampai lupa nk mkn kdg2🤣

hi sis..sis mkn ubat cair darah tu ada apa2 effect x..sy ada bleeding dan doktor ada bg ubat cair drh..tp kena tunggu stop bleeding bru blh mkn..skrg da 16w

6d ago

oh baik2..tp tu laa sy smpai skrg asyik bleeding tp xheavy..bila scan bby ok..cuma doktor kata ada polip ckit kat bhgian bwh

saya ada Tanya doktor 3 minggu lepas dia kata boleh je janji mkn..sbb hospital tukar kena mkn waktu mlm..biasa mkn waktu pagi

7d ago

boleh ka kalau tukar wktu makan plk

sy mkn ubat cair darah mlm .. sbb doc kata mkn malam

7d ago

ubat kalsium sy belum start lg .. skrg sy w19 .. w20 baru sy start ubat kalsium tp pakar sy ckp ubat cair darah tu mkn malam