Spoting...

Nak tanya sy hamil 5 minggu. Hrini keluar spotting cmni . Semalam sy aktif.. tpi xde sakit perut. Emmmmmok ke?

Spoting...
9 Balas

cm sy masa awal kndungan..start 7-14w klau sy rehat xbyk sgt jalan2 dia xklua pn..2x gak masuk hsptal sbb spotting coklat +ade darah sikit..4 kali gak la kena jolok bawah pkai mucung itik..tp bby OK jee ..Dr kata servik kita luka sikit..kne byk rehat..tp bila dh jdi cm tu sangkut gbs pulak dh time 13w..tuu..skg dh masuk 21w..

1y ago

Sis keluar mcm tu berapa lama ye

Tak normal sis . Sy hritu pon klua mcmni sikit ii lama ii mkin byk . Sy ingt biasa je . Selang 2 hr sy sakit perut mcm senggugut tu .. lpstu rasa nk berak n kncing p toilet byk turun darah dlm bilik air jugak kantung klua tanpa pecah 🙂

bg sy x normal sis.. mcm sy dlu awl kndungn kluar spotting mcm ni sbb sy lasak, prgi klinik doc ckp threatened miscarriage.. mujur sy cpt prgi klinik sbb klau biar bleh gugur btul²

5mo ago

Hi sis… mcm mana sis survive dr spotting hari tu? Sis dh selamat melahirkan? Saya risau sy msh spotting masuk seminggu… tkt baca spotting2 ni lead to miscarriage 😭 doakan saya

Spotting ni normal. Kalau p klinik dia bg duphaston. 5weeks mmg proses penempelan. Sbb baru lagi. Paling penting, sis kena byk rehat je. Selalunya kalo klua ni sbb byk gerakk ni

1y ago

awak jgn ckp normal wak . sy dlu kluar koko pekat mcmni last2 ggur . jgn normalized sgt “normal2”....bdn org tksama. ya 5w proses penempelan , tp bukan spoting mcmni. spoting penempelan tk heavy mcmni. spoting penempelan bercak sahaja .

ini tknormal sis. mcm kandungan sy mula2 yg sy ggur. jd mcmni sbb kandungan takjdi. hari2 spotting kluar mcmni dlu. mcm mana perkembangan awak skrg?

1y ago

hi sis , skrg macm mana ? lepas spotting gini apa jadi ? saya tgh alami mcm ni

itu tandanya sis kna byk berehat...jgn terlalu aktif..sbb kandungan masih muda..apa2 kemungkinan boleh berlaku..baik sis rujuk ke klinik..

Sy hrtu lebih kurang gni, tp wrna koko 2,3 titik.. ingt period, pastu tggu.. xkluar heavy, pastu try test positive pregnant..

1y ago

brpa hri keluar darah tu

kalau hanya sikit, ok je, tapi kalau banyak,mesti check dekat hospital

1y ago

sy sikit gak be so 20Sen je darahnye klua skli tu laa..tp risau gak g hsptal hmm mmg kena mucung itik n cek jln bawah laa..bby OK jee

awk sy pun mcm ni . terus pergi klnik baik awk g klinik .